lovastábor és fedett lovarda
gyerekeknek és felnőtteknek
szórakozás, kikapcsolódás
2012. 03. 21. 15:52

Második rejtvény a Mizsei Lovastanyán

Kedves Táborosaink!

Immáron második alkalommal rejtvényt indítunk Lovardánkban.
Feladvány: a szerző és a könyv címét küldjétek meg részünkre. Légyszíves feladványotokhoz minden esetben írjatok nevet és címet, hogy értesíthesselek Benneteket amennyiben nyertetek.

Nyeremény: 2012-ben meghirdetett tavaszi tábor INGYENES részvétele egy fő részére.
( 2012.04.04-2012.04.18-ig)

Szabályok: Az nyer, aki elsőként megküldi a feladatban szereplő könyv címét és szerzőjét. Bárki beküldheti a feladványt, mert a részére kiállított 2012-es tavaszi tábor részvételi jegye átruházható.

Ebben a játékban csak egy megoldás küldhető be egy Feladó részéről. Amennyiben meg van a Nyertes, azt a weboldalunkon szerepeltetni fogjuk, így mindíg figyelemmel kísérhetitek, hogy versenyben vagytok-e még.

Részlet:
„ A fiatal emberek ösztönösen ellenállnak a kényszernek és az elnyomásnak, a szóbeli és testi büntetést beleértve. A bántalmazás ifjú áldozatai többnyire két út valamelyikét választják. Egy részük beadja a derekát, s félénkké, tartózkodóvá vagy akár visszahúzódóvá válik. Szomorú ilyen állapotban lévő emberekkel találkozni, mert a körülmények megfosztották őket a normális élet lehetőségétől. Az erőszak áldozatainak többsége viszont agresszív módon fogja kifejezni érzéseit, és gyakran maguk is erőszakos egyénné válnak. Logikusnak tűnhet, hogy egy gyermek, akit sokat vertek, irtózik az erőszaktól, s ezért ő maga nem folyamodik ehhez az eszközhöz. A dolog azonban sajnos nem így működik. Úgy tűnik, hogy amikor a gyermek életében szerepet játszó felnőttek erőszakos módszereket alkalmaznak, azzal bevésik a gyermek agyába a gondolatot, hogy az erőszak hatékony megoldást jelent a problémákra. Az áldozatok később hajlamosak arra, hogy igen könnyen haragra gerjednek, és saját gondjaik azonnali megoldásaként használják az erőszakot- ez olyan ismétlődő eseménysor, amely az erőszakot nemzedékről nemzedékre továbbviszi. Hiszen tudjuk: az erőszak erőszakot szül. Keményen dolgozom azért, hogy bebizonyítsam: az otthoni erőszak áldozatából is lehet az erőszakot tagadó és az életéből tudatosan kizáró felnőtt. Én magam vagyok a bizonyíték rá, hogy az erőszak láncolata megszakítható.”
Üdv.:
Mizsei Lovastanya Team