lovastábor és fedett lovarda
gyerekeknek és felnőtteknek
szórakozás, kikapcsolódás

Lovarda szabályzat

Kedves Vendégeink!

Kérjük olvassák el figyelmesen szabályzatunkat és tartsák tiszteletben azt!

1./ Lovardánk nyitva tartása: 8.00 h.-tól este 20.00 h.-ig áll rendelkezésükre. A lovaglás órák adott időpontokban vannak, kérjük ennek figyelembe vételét.

2./ A lovaglás és kocsikáztatás előzetes bejelentkezés alapján történik, ami azért szükséges egyrészt, mert a lovak ápolása, nyergelése időigényes feladat, másrészt a megfelelő időbeosztás óvja lovainkat a túlterheléstől. Továbbá így válik lehetővé, hogy kezdő-, haladó-, terepcsoportokat szervezzünk, melyek intenzívebb oktatást és szórakozást biztosítanak Vendégeinknek. Reméljük sok un. „lovasbarátság” születik a csoportos foglalkozások során!

3./ Kérünk mindenkit, hogy lovaglásra alkalmas öltözetben jöjjenek lovagolni. Gyermekeknek 18 éves korhatár alatt kötelező a kobak használata. Kobakot lovardánk biztosítja azok számára akinek nincs.

4./ Kérjük vegyék figyelembe annak lehetőségét, hogy a szélsőséges időjárási tényezők ( jég, vihar, rendkívüli hőség ) miatt a lovak kímélése és a lovasok egészségének védelme miatt a lovagló óra elmaradhat. Ilyen esetekben az óra pótlása az elkövetkező napokon válhat esedékessé. Előre is köszönjük megértésüket! A lovak a nyári hőség idején 11.00 h és 15.00 ( 16.00) között pihennek.

5./ Kérjük a lovakat ne etessék semmivel! A lovak emésztési rendszere bonyolult és érzékeny, könnyen megbetegedhetnek. Jutalmazni lovaglás után lehet, lehetőség szerint almával, répával vagy a lovas boltokban kapható jutalomfalatokkal.

6./ A lovarda egész területén – kivéve az erre kijelölt helyeket – tilos a dohányzás és nyílt láng használata! Beleértve a Mizsei Lovastanya teljes területét. A széna és lucernabálákra felmászni, és arról ugrálni tilos.

7./ Kérjük mindig hang segítségével jelezzenek a lovak megközelítésekor! A ló alap- természetéből adódóan ijedős, ( úgynevezett: menekülő állat ) ezért a legszelídebb ló is balesetet okozhat, ha megijed. Mindig oldalról előre közelítsünk, lehetőség szerint úgy, hogy lásson bennünket!

8./ Külön kérjük a Szülőket, hogy fokozottan ügyeljenek gyermekeikre, egyedül ne engedjék a lovak közelébe! A karámokba mindig, az istállókba az etetés idején tilos bemenni! Tisztelt Szülők! A rohangáló, kiabáló gyermek megijeszti a lovakat, ezért kérjük gyermekeik csak az erre kijelölt játszótéren játszanak!

9./ Kérjük Önöket segítsenek fenntartani a tisztaságot és rendet azzal, hogy nem szemetelnek! Köszönjük!

10./ A lovakat az órák illetve túra előtt a lovas oktató ossza szét a Vendégek között, a lovasok méretének, tudásszintjének, a ló temperamentumának figyelembe vételével! Előzetes egyeztetés esetén változhat még a ló és lovas párosítása ( pl.: a ló sérülése vagy a csoport tagjainak változása esetén ). Kérjük legyenek toleránsak lovas társaikkal. Az oktató mindig a legmegfelelőbb ló-lovas párosításra törekszik.

11./ Lovas oktatónk felméri az újonnan érkező Vendégünk lovaglási tudásszintjét. Terepre csak az mehet – a baleset elkerülése és a többiek felhőtlen szórakozása érdekében – aki az oktató szerint megfelelő tudásszinten lovagol.

12./ Időnként a kiemelkedő haladóknak is lehetőségük van ún. „ kisterep”-en részt venni. Ez 1 órás, vágta nélküli sétalovaglás kevés ügetéssel. Csak azok a haladók vehetnek ezeken részt, akik a lovaspályán már elsajátították a helyes ülést és mindhárom jármódban lovagolnak. A tereplovaglások 2 órásak ( igény szerint van egy órás is). Ezen felül külön egyeztetés során szervezünk piknikeket a több órás vagy egész napos, sőt több napos lovastúra esetén

 

13./ Kérjük kedves Vendégeinket, kövessék mindenkor a lovas oktató útmutatásait a baleset- veszély elkerülése érdekében! Így pl. a tereplovaglások alkalmával a lovak szétosztása a sorban nem tetszőleges! A vezető pontosan tudja, milyen menet-beosztásban lehet a legbiztonságosabban lovagolni és így felhőtlenül szórakozni, pihenni, egy kellemes szép lovaglásélménnyel gazdagabban hazatérni.

14./ Tilos a lovon enni, cukorkát szopogatni, rágózni és dohányozni! Ez utóbbi különösen fontos a nyári nagy hőségben előforduló tarló és erdőtüzek miatt! ( Másrészt tiszteljük meg azzal lovas társainkat és lovainkat, hogy nem zavarjuk őket füstfelhőinkkel!)

15./ Mindenki saját felelősségére lovagol! A legnagyobb körültekintés ellenére előfordulhat a lóról való esés, ez a lovaglás velejárója. A lovarda nem vállal felelősséget az esetleges sérülésekért!Kiskorú gyermek csak szülői hozzájárulással ülhet lóra! A Mizsei Lovastanya biztosítja Vendégeit afelől, hogy az oktatást képzett oktató végzi és a lovak illetve az azokon lévő szerszámok megfelelő minőségűek.

Mindenki köteles lóra felszállás előtt elolvasni a szabályzatunkat és nyilatkozni (az erre vonatkozó nyilatkozat aláírásával) arról, hogy saját felelősségre lovagol!

Megválaszolatlan kérdéseikkel kérem forduljanak bizalommal a lovas oktatóhoz!

Kellemes kikapcsolódást, élményekben gazdag, aktív pihenést kíván a Mizsei Lovastanya!