lovastábor és fedett lovarda
gyerekeknek és felnőtteknek
szórakozás, kikapcsolódás

2014 Nyári táborok                            

Kedves Táborozók!

Az alábbi időpontokban hirdetjük meg ez évi táborainkat:

 

1. 2014.07.05.-től 2014.07.11.-ig kezdő tábor
(érkezés szombaton 17 h-19 h.-ig távozás: péntek: 17 h.-től 19 h.-ig)

2. 2014.07.13.-tól 2014.07.18.-ig haladó tábor
(érkezés vasárnap 17 h-19 h.-ig távozás: péntek:17 h.-től 19 h.-ig)

3. 2014.08.03.-tól 2014.08.08.-ig haladó tábor
(érkezés vasárnap 17 h-19 h.-ig távozás: péntek:17 h-től 19 h.-ig)

 

Ebben az évben három tábort hirdetünk meg, de a tavalyi évben bevezetett lehetőség miszerint ha barátok összebeszélnek szívesen szervezünk nekik egy saját tábort, - s ezzel lehetőséggel már éltetek is, hiszen télen az egész tanyánkat megleptétek és igazán jó kis hangulat alakult ki - tehát ez a lehetőség továbbra is fennmarad, csak jelezzétek felém az igényeket amennyiben bármelyik meghirdetett időpont nem lenne megfelelő valamelyikőtöknek.

Az ezévi táborokban a már addigra elkészült 70x50 méretű,  - jelenlegi fedeles lovarda épület mögött lévő - lovaglópályán fogjátok majd a gyakorlati lovaglás oktatásokat kapni.  Eső esetén, természetesen a fedelesben fogtok lovagolni.

Az új nyolc férőhelyes istálló, felette a két apartmannal szeptember-októberi hónapokra készül el.

 

Kérlek Benneteket, hogy amennyiben a 2014-as időpontok közül bármelyik táborba jelentkezni szeretnétek, úgy az időpont kiválasztása után Szüleitek telefonon vagy e-mailben történő jelzéssel foglalják le a kívánt időpontot.

Amennyiben valamelyik táborban betelt a létszám, azt szerepeltetjük a weboldalunkon.

A táborokat most is két szinten hirdetjük meg, a 2. és 3. turnusokat HALADÓKNAK hirdettük meg, melyhez olyan Táborosok jelentkezését várjuk, akik évközben lovagolnak, illetve mindhárom jármódban biztosan ülnek a lovon és már osztályban lovagolnak. Ebben a táborban nagyobb hangsúlyt kap a lovaglás minőségének oktatása, hiszen nemcsak időben hosszabbodik meg a napi lovaglás mennyisége (1x45 perc + terep), hanem a feladatok magasabb szintű elsajátításában is. Természetesen ebben a táborban az elméleti oktatást is a "rajtengedély vizsgához " történő felkészüléshez szükséges ismeretekből állítjuk össze.

A tábor végén egy magasabb szintű elméleti és gyakorlati vizsgán mérhetitek összea tábor során hallottakat.

A haladó táborban biztosan ellátogatunk Kecskemétre, egy aktuális rendezvényre, ( pl. sportnap és este buli ),de ez sajnos mindegyik táborban más lesz, így legalább mindíg változatos a program.

Ezekben a táborokban is ugyanúgy megtartjuk sport és szabad foglalkozásokat, illetve itt is megfogjátok fejteni a hét elején feladott GPS-es rejtvényeket, melyet Csapatban kerestek meg a környéken. Reméljük véget ér a vadászidény és eltudunk menni "éjjellátó távcsővel" a közeli mezőkre vadlesre.

Szeretném ha folytatódna a " Hal a tortánt" versenyt amellyel mindenki bemutathatja "főzés vagy sütéstudományát" melyet a zsűri

( tábor résztvevők) pontoznak és a tábor végén, hiszen ez a program sikeres volt és sok mosolyt csalt az orcánkra!

Ebben a versenyben nem nagy mennyiségre gondolunk, csak akkora adagra, hogy a "táborosok" egy kóstolóban letudják zsűrizni az elkészített ételt, süteményt. Kit mit szeretne főzni.... A főzéshez szükséges alapanyagot hozzátok magatokkal az elkészítéshez szükséges eszközöket biztosítjuk.

A meghirdetett 1. KEZDŐ TÁBORBA, olyan tíz éven felüli Táborosok jelentkezését várjuk, akik akár még nem ültek lovon, illetve olyanok jelentkezését várjuk akik ugyan ültek lovon de még hiányosak az ismereteik, és fejlődni szeretnének, nem csak gyakorlatban hanem elméletben is szeretnének némi alapismeretre szert tenni.Ebben a táborban a lovaglás elméleti, gyakorlati alapjait sajátíthatjátok el, tudásotoknak megfelelően, illetve mellette még kiegészítő programok várnak rátok. ( napi 2x30 perc) Akik szeretnék a megszerzett tudást még magasabb szinten gyakorolni, azok részére nyitva áll a Lovarda egész évben, s akár egyedül vagy barátnőjével a meghirdetett táborokon kívül ellátogathatnak hozzánk vagy Szüleitekkel együtt rendelkezésre áll a Panzió, a szolgáltatás menüpontban meghirdetett árakon. Figyeljetek, mert ebben az évben a tábor kezdő napja nem vasárnapra, hanem szombatra esik, és péntekig tart!


Táborozási szabályzat:
Kérem, hogy a Lovardaszabályzatot a tábor megkezdése előtt minden leendő Táborozó olvassa el, és kisfejében rögzítse azt, hiszen az abban foglaltakat minden esetben be kell tartani, a biztonságotok érdekében!

Hiszen Szüleitek szeretnének épségben visszakapni Benneteket!
A táborban továbbra sincs tv, internet, és mobiltelefon használat, illetve hozhattok telefont, de azt mindennap a vacsora időben fogjátok kézhez kapni, hogy telefonálhassatok, utána újra begyűjtjük azokat, s másnap újra vacsora időben kapjátok meg.
Kezdő és haladó lovastáborba jelentkezők hozzák magukkal a Szülői Hozzájárulást, melynek aláírásával egyidejűleg hozzájárulnak ahhoz, hogy a tábor ideje alatt a gyermekekről képek készüljenek és azt a weboldal üzemeltetője feltöltse az adott táborhoz. A weboldal üzemeltetője egyben hozzájárul ezen képek letöltéséhez és magáncélú felhasznlásához.A lovaglás oktatáson minden esetben fejvédőt, kobakot kell viselnetek, és más megfelelő felszereléseket is használhattok. Akinek nincs kobakja, annak természetesen a Lovarda biztosítja azt.

Hasznos holmik:
1 db hálózsák, 1 db elemlámpa, lovagló felszerelés, akinek ez utóbbi nincs, hozzon magával egy olyan nadrágot aminek nincs belső varrása, és egy sima talpú, zárt cipőt, nyitott cipőt, papucsot, sok pólót-rövidnadrágot, fürdőruhát, akinek szüksége van rá, fürdéshez karúszót vagy úszógumit, két váltás melegítőnadrágot, naptejet, tisztálkodó szereket, törölközőt, és persze mindazt amire még szükségetek van, a gőrkorit se hagyjátok otthon.

Az elmúlt évben sem hagytátok otthon kedvenc plüss állatotokat, így Őt se hagyjátok ki az idei élményekből sem!
 

Kedves Szülő!

A „szülői hozzájárulás” dokumentumot kérem nyomtassátok ki és kitöltve juttassátok el címünkre vagy a tábor megkezdésekor hozzátok magatokkal!

Szülői hozzájárulás.doc


Fizetési feltételek:
Kezdő táborok díja: 45.000.-Ft/fő/turnus ( 17 fős tábor)
Haladó táborok díja:45.000.-Ft/fő/turnus ( 10 fős tábor)

Kérem a tábor időpontjának megkezdése előtt 30 nappal a tábor díját a weboldalon „elérhetőségek”menüpontban található bankszámlaszámra átutalni vagy személyesen a lajosmizsei tanyán ( előzetes időpont egyeztetés alapján) megfizetni szíveskedjetek. Amennyiben a tábordíj a kért időpontra nem érkezik meg, annak sajnos jelentkezését automatikusan töröljük.
Kérem átutalás esetén a gyermek nevét a megjegyzés rovatban, és a postacímeteket irányítószámmal megadni szíveskedjenek, hogy megtudjam küldeni a számlát. ( esetleg ha más címre kérik a számla kiállítását, azt e-mailben küldjétek el).

Amennyiben a tábor megkezdését a Táborozó sajnálattal mégsem tudja megkezdeni és azt "orvosi igazolással" tudja igazolni, úgy természetesen a befizetett tábordíjat az év folyamán bármikor más szolgáltatásra beválthatja.

Szülői hozzájárulás letöltése (Word dokumentum)
 

2014. TÁBORTERV ( kezdő tábor)

1.nap

Érkezés 17.00 h.-tól, majd elhelyezkedés. Ismerkedés a tábor résztvevőivel, tanya lakóival, bemutatkozás. Táborozási szabályok, „tanyahasználat" ismertetése, hétfői program átbeszélése. Sorsolással ketté osztjuk a táborlakókat, és lesz egy A, és egy B csapat, mely egymással verseng a tábor ideje alatt.

A lovaglás mellett napi egyszeri alkalommal sportfeladatok lesznek (foci,tollas, futás,...stb), és mindkét csapattal ismertetjük a heti feladatot.

Minden kiírt táborban más feladványokat adunk fel a GPS versenyben. Egy feladvány részletét fogjuk a közeli területen elrejteni, melyet bármelyik napon GPS-el kell megkeresni, és a megtalált részleteket összerakni, majd a feladatot a tábor utolsó napjára megoldani.

Természetesen a feladványt leadhatjátok előbb!

Ezen a napon még átbeszéljük, hogy ki melyik napon süti vagy főzi meg a " Hal a tortán" versenyhez az előre otthon kitalált és begyakorolt ételét, mely lehet bármi - leves, sütemény, hidegétel, stb....bármi amivel indulhattok a versenyen.

Haladó táborosoknak egy napon belül 1x45 perc díjnégyszöges oktatás a második képzés tereplovaglás.

2.nap

Az A csoportnak 6.30.-kor ébresztő, lovak etetése, itatása, majd istálló takarítás és trágyázás. Másik csoport addig előkészül a reggelihez. Lovak felszerszámozása és a reggeli oktatáson felmérjük lovagló tudásotokat.

Tízórai után elméleti oktatás, melyen balesetvédelmet, és a lovagláshoz szükséges felszerelést valamint állatokkal való bánásmódot tanuljátok meg. Ebéd.

A délutáni foglalkozáson ha az idő engedi fürdés. Uzsonna, majd csapatépítő verseny. Tollas verseny, majd minden csapat megkereshet GPS-el a „feladatát", s a " Hal a tortán" első versenyzője elkészítheti ételét, melyet utána a táborosok zsűriznek pontszámokkal.

Késő délután lovaglás-oktatás, majd a lovak leszerszámozása, ellátása. Vacsora, keddi program ismertetése és villanyoltás.( 21.00 h)

3.nap

A tábor B csapatának 6.30.-kor ébresztő, lovak ellátása, istálló takarítás és trágyázás. Reggeli után lovaglás-oktatás.

Tízórai után az elméleti oktatáson a lovak elhelyezésével, ellátásával, ápolási eszközök használatával ismerkedtek meg. Ebéd. Szabadfoglalkozáson fürdés, uzsonna, majd számháború a két csapat között

és a második versenyző állhat a konyhába a " Hal a tortán " indított versenyünkben, melyet a zsűrizés követ. Késő délután lovas oktatás majd a lovak elhelyezése. Vacsora, programismertetés, ha belefér az időbe egy WII verseny.Villanyoltás. ( 21.00 h)

4.nap

Az A csapatnak ébresztő a szokásos 6.30.-kor.. Reggeli, majd utána lovaglás oktatás. Tízórai után elméleti oktatáson megismerkedtek a lovak előforduló betegségeivel, egyes sérülések ellátásával, túralovaglás alapismereteivel. Ebéd.

Fürdés és kis pihenés," meglepetés" program. A "Hal a tortán" verseny harmadik versenyzője állhat a konyhaasztal elé, hogy megméretesse tudását a szigorú "táborzsűri" ízlelőbimbói előtt..

Délután lovaglás-oktatás, esetleg tereplovaglás akinek megfelelő a tudása. Lovak ellátása.

Este ha még van erőtök, egy fociverseny. Grillvacsora, és közben felkészültök a bátorságpróbára!!!!!!

Természetesen akik megküzdenek azok ajándékot kapnak! Program ismertetés, villanyoltás. ( 21.00 h)

5.nap

B csapatnap ébresztő 6.30. Lovak ellátása után reggeli, majd felkészülünk a lovas túrára, mely egy újabb helyszín a közeli erdőkben. ( Természetesen  csak akkor ha megfelelő a lovaglástudásotok, ha még nem akkor itthon oktatás.)

Ezen a napon kemencében sütött kenyérlángos és túrós is készül, aki rész szeretne venni a sütögetésben az szívesen elsajátíthatja azt. De ez idő alatt a negyedik Versenyző ( Ha a tortán") állhat a fakanál mellé.Fürdés és uzsonna után felkészülünk az esti programra, előkészülünk a tábortűzhöz, amit remélem végre megtudunk tartani, mert több éven keresztül sajnos ezt a programot halasztanunk kellett a tűzgyújtási tilalom miatt. A tábortűz mellett „TANYASZTÁR" versenyt hirdetünk, melyre Mindenki már most készülhet valamilyen előadással, legyen az vers,ének, bármilyen mutatvány.

Ezt az estét a szabad ég alatt töltjük a legelőn a régi tómederben. Aki fél ezen a programon részt venni, azok természetesen a szálláshelyünkön ( tanyán )alszik, aki nem fél az reggel a természettel együtt ébred és beleízlelhet, milyen is a szabad ég alatt ébredni az állatokkal, lovakkal.(Aki a szálláson marad a szokásos napi feladatok ellátása után 21.00 h.-kor villanyoltás.) Aki kint marad a szabad ég alatt, az az éjszakába nyúló „buliból" biztosan nem marad ki!

( Vigyázat, mert reggel korán ébresztő, hiszenvár a TRÁGYÁZÁS, ami buli esetén sem maradhat el.)

 

6.nap

Ébredés a természetben, kullancsvizsgálat és az elmaradhatatlan, kihagyhatatlan „lócitromok elrendezése" azaz trágyázás.

Reggeli, majd lovaglás-oktatás, és tudásszinttől függően tereplovaglás. Tízórai után elméleti oktatáson az osztályban való lovaglás alakzataival, tereplovaglás etikettjével ismerkedtek meg. Ebéd. Kis pihenő, majd túracipőt húzva egy kis túrára indulunk.

Mindkét Csapat leadhatja vagy előadhatja a GPS feladvány megfejtéseit Uzsonna a helyszínen, majd hazaérkezés. Felkészítjük a lovakat és lovardai munka, tudásszinttől függően.

Futószáron tanulók kipróbálják a nyereg nélküli lovaglást vagy a voltizsálást. Mivel ma este van az utolsó esténk nem fejeződhet be a tábor egy jó kis „udvari" buli nélkül, melyen táncolhattok, vagy bármilyen

programmal készülhettek. Esetlegesen ha nem vagytok ellenére, egy csokiszökőkutat is betervezhetünk!

Vacsora, programismertetés, és villanyoltás. ( 21.00 )

A haladó táborosoknak ezen a napon véget ér a tábor 17-19 h közötti időpontban, ezért a futamokat, eredményhirdetéseket erre a napra tervezzük, s itt adhatjátok le GPS kiadványok megfejtését illetve kihirdetjük a "Hal a tortán" versenyünk nyertesét, aki értékes ajándékot kap.

Természetesen ezen a napon megkapjátok a "Mizsei Lovastanya" pólót is.

 

7.nap

Mivel későig eltart a buli, ma reggel kaptok egy nagy „engedményt" és 6.40.-kor ébresztelek Benneteket, mivel vár a elmaradhatatlan „trágyázás"!

Első csapat a már megszokottá váló teendők ( lovak etetése-itatása, trágyázás ) elkészítése, a második csapat felkészíti a lovakat. Majd megkezdődik a „FLÚGOS FUTAM" melyen lovaglástudásotokat mérhetitek össze, különböző általunk előzetesen ismertetett ügyességi feladatokban. Akik még futószáras oktatáson vesznek részt, azok természetesen ugyancsak egy ügyességi „KIS FLÚGOS FUTAMON" vesznek részt. Közben tízórai.

Ebéd előtt, még egy írásbeli tesztet írunk, ahol meglátjuk mennyi tudást fért a kobakotokba ez alatt az egy hét alatt. Közösen átbeszéljük az esetleges hibás válaszokat. Akinek kimagaslóan jó lett a tesztje, az ajándékot kap. Minden Táborlakó megkapja a „ Mizsei Lovastanya „ feliratú pólót. Majd jöhet a kicsit késői ebéd, hiszen a futamok, és az elméleti teszt kicsit elrabolja az időt Tőlünk. Ebéd után összepakolás, és szabad program. Uzsonna, még egy utolsó fociverseny vagy inkább tespedés a tónál, hát meglátjuk mennyi erőtök marad........

Kezdő tábor befejezésénél,Szüleitek délután 17 h.-tól- 19 h.-ig jöhetnek értetek.

A tábortervben meghirdetett programok az idő és egyéb körülmények miatt felcserélődhetnek, de minden 100 %.-ban megtörténik!

Ha tetszett a „táborterv” várunk sok-sok szeretettel!

Mizsei Lovastanya Csapata!